Digital marketing tips: gratis analytics cursussen

Niet alles is rocket science, zo ook met alle webshops, blogs en social media tools die je links en rechts om je oren vliegen. Overal kun je je statistieken wel in terugvinden of een snelle blik erop werpen hoeveel views of likes je posts tot nu toe hebben opgeleverd. Maar doe je het enkel en alleen voor de likes en views, dan laat je toch ook mooie kansen bieden. Zo is elk bezoek een interactie met jou en je merk. Biedt iedere klik, like of comment nieuwe inzichten van je doelgroep(en) en krijg jij ‘gratis’ onderzoeksmateriaal aangereikt van je volgers, fans, bezoekers of (potentieel) geïnteresseerden!

Maar hoe rijg je al die inzichten nu tot waardevolle data, die jou verder helpen? Begin met het maken van heldere dashboards! Welke data is belangrijk voor jouw groei? Begin met het maken van een goede blauwdruk van je online business; op welke kanalen profileer ik mij en hoe? Waar zijn mijn klanten in geïnteresseerd en waar haken ze af?

Met Google Analytics ontrafel je al die geheimen van je digitale business. Je dagelijkse, maandelijkse, jaarlijkse bezoeken, de klikpaden, hoe lang bezoekers bij je blijven en waar een bezoeker afhaakt. Elementary my dear Watson!

En soms is het goed om toch nog eens buiten de geijkte (klik)paden te treden en te ontdekken wat Analytics je nog meer kan onthullen, zoals bijvoorbeeld je Acquisitierapporten, of je Doelgroeprapporten waarmee je je online business nog verder kan verbeteren. Drijf je een e-commerce business, dan weet je natuurlijk feilloos je campagnes en bijbehorende conversies goed bij te houden!

Weet je het allemaal wel, maar is het je toch even ‘ontgaan’; check dan even de opfriscursussen erover. Ze zijn gratis en voor niets!

Starters cursus Google Analytics

Gevorderden cursus Google Analytics

Fijn toch, zo’n gratis websnack?

Succes!

Grid Agency | adding method to your digital madness